PROUD to be a MUSLIM

Thanks Allah for ISLAM
Thanks Allah for EVERYTHING
Spreading YOUR Love...InshaAllah...<3<3<3

Tuesday, May 8, 2012

Kenapa aku perlukan seorang SUAMI

Bismillah...


Allah, kali ni nak mengadu kat Allah bley??? Cam biase, tapi mengadu melalui blog...hehehe...>_<


Nak kena tulis kt blog jgak...hehe...sorry ek Allah, x nak rahsia2 dah sbab nak si dia [aku pown x tau sape..curious2...*_*] tahu...kekeke..mungkin terbace/nnt dh kawen baru tunjuk ke..hahahaha...


Apekah suami bagi hadhinah???


For me, my husband is my life partner that will be willing to accept everything about me, the best of me as well as the worst of me and will always support me in my battle of becoming a good muslimah, InsyaAllah mukminah and also in the most IMPORTANT and SUFFOCATING battle ever,  my battle for ALLAH's LOVE [ensuring this is my topmost love then only comes his love...=)]...and he will promise me to be together with me till JANNAH..InsyaAllah..Aminnn


Nape tulis ckap omputih??? Sbab mane tau dpat husband mat saleh ke kan??? hahaha...selekeh okeyh perangai...tapi, ade possibility..we never know our ends apetah lagi pemilik rusuk yg 'produce' Sitti Noor Hadhinah Binti M. Hafas nih...hahaha...sengal okeyhhh...=_='


Back to tajuk kat atas..byak sangattt merepek dah..hahaha....=)


Allah, hadhinah kan slalu mengadu  nak suami....heeee~~~ =p...tapi....bukan dalam mase terdekat ek..jgn salah faham....


Kenapa hadhinah perlukan suami???


1) For me, I need a husband just to hug me when I feel sooooo d*** tired...nak peluk jer..T_T


<nak jugakkk..hahaha...=_='>


Bukan nak ape pown..Nak sesgt bile penat blaja/herbalife, suami aku datang peluk and cakap...


"Sayang...[walupown common tapi aku nak suami aku pggl sayang..haha...] troskan bersabar + kuat...abang kan ade..[hahaha..geli cket] syurga Allah tak murah dan mukmin yang kuat lebih dicintai oleh Allah drpd mukmin yg lemah..."


Bestnyer kalau suami aku cakp cmni...T_T...pastu, tambah ayat2 quran..lagiiii best..x pown...jom kite qiam sesame mlm ni mntak kekuatan atau nnt abang solat hajat utk sayang...heee~~..byak no impiannye.. 

2) Ade orang teman bile aku g mane2...aku kan ber'herbalife'...kene kaco ngan mamat2/org2 tue gatal tuh memg dh lebey dari biase..takut sangatttt...memg r, skrg nih, mase single ni mmg aku btol2 rely on Allah utk jage keselamatan aku sbb sekarang, aku KENA + WAJIB kerja kuat in herbalife..x de r aku nak kate nnt dh kawen x yah rely kt Allah dah, cumenye lebey selamat cket dari pndgn2 lelaki2 yg belum betul2 kenal Allah ni..semoga Allah bagi hidayah kt mereka..Aminn..sume org, doakan skali..everyone says Amin together, okay???


 3) Nak jage hati drpd ter'cair' kat mane2 lelaki..cm aku mention dalam post nih, hadhinah kan ade cinta dalam hati yg sedang aku lawan2 sekuat hati..makin hari makin susah sbb syaitan ni makin kuat bekerja...T_T..dasar syaitan..hahaha..=_='


"Allah, tetapkan dan kuatkan hati hadhinah dalam mujahadah ini..Aminn..."

4) Nak rase RINDU + SAYANG + CINTA yang menenangkan....=)...MasyaAllah, Subhanallah...dapat bayang..mesti lebey kurang mcm bile serabut2 tuh, gi lepak2 tepi pantai pastu angin tiup sepoi2...WOW!!! Mesti BEST giler..kenape aku kate tenang??? Sebab HALAL...nak rndu?? NO PROBLEM...nak sayang??? NO PROBLEM... nak cinta??? NO PROBLEM...pahala lagi dpat..sbb bile merindu+menyayangi+mencintai dgn wasilah yang HARAM [berdasarkan pengalaman aku], INDAH itu pasti tapi tiada ketenangan kerana cinta itu TIADA KEPASTIAN seperti cinta ALLAH atau cinta seorg SUAMI SOLEH...InsyaAllah....=)


5) Aku nak sesgt ade zuriat2 yg comey lote utk menceriakan hdup aku yg 'boring' nih...sebagai penyeri hdup aku dan suami..heee~~~...dlm kepale dh visualize dah aku ngan suami aku dan zuriat2 kami...MasyaAllah, Subhanallah...indahnye...=)...nak sgt tgok suami aku [yg hensem tuh, InsyaAllah di mata aku] maen2 ngan anak aku...BESTNYERRRR!!!


<pastu dapat plak yg hensem cmni...Subhanallah...>

=)

Tetapi....Andai mencari suami yang akan berjanji utk bercinta sampai syurga itu semudah beli baju kat masjid jamek [sbb murah gler], mesti aku dh lame dah kawen..tapi, suami aku tak MURAH..kan nak bersanding di SYURGA...besides, aku tak rase aku dah bersedia utk berkahwin sbb cinta kat ALLAH pown ade trun naek, fluctuate tak habes2...mmg r akan cmni sbb tiada cinta yg sempurna melainkan CINTA ALLAH utk hambaNYA...tapi, hatiku masih berat utk biarkan aku berkahwin...Getting married for me comes with another series of responsibilities yang aku belum mampu hadapi..Jodohku, aku bagi bulat2 kat Allah..I'm letting HIM decide when and to whom I'll be married to...InsyaAllah..semoga hatiku tetap dgn keputusan membiarkan ALLAH mencorak hdupku..Aminnn...



"Ya Allah, teguhkan dan kuatkan hatiku dalam mujahadah ini..kerana selagi masih belum tiba masa si dia bersatu dgnku, maka Allah...dakaplah hadhinah sekuat2nye dalam kasih-sayangMu...agar hadhinah tros kuat dan tdak berputus-asa dgn rahmatMu...Agar hadhinah tros berusaha memastikan cintaMu yang utama bagi hadhinah...agar tiada yang lain di hati hadhinah melainkan cintaMu...Agar dapat hadhinah sebarkan indahnya cintaMu, Ya Allah Ya Rabbi...Aminnn..."









3 comments:

  1. Cek hadis satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Afwan sesgt..Minta maaf sesgt...dh check dh hadith satu dan masih kurg faham mesej yg nak disampaikan..mungkin ade salah silap dlm penulisan so x nampak ape msej 'tersirat' yang nak disampaikan..jazakillah/jazakallah atas teguran...

      Delete
  2. Dah cek hadis 1? So skrg apa sbb nk bersuami?

    ReplyDelete